ZIUA 1 – Miercuri 08.06.2022 | DAY 1 – Wednesday 8th June, 2022 | ||
---|---|---|---|
08:30 | Inregistrare Oaspeti | Guests Registration | |
09:30
|
Deschidere Oficiala
Mihnea COSTOIU
ing. Cătălin VIȘATA, Președinte CA
Catalin ION
|
Introductive Speech |
|
10:00
|
INVITATE AUTORITATI
Horia CONSTANTINESCU Presedinte ANPC
Prof.Dr.Ing. Gigel Paraschiv (To Be Confirmed)
Reprezentant ANSVSA (To Be Confirmed)
Dragos TelehuzSecretar de stat MADR |
||
11:00 | Pauza de Cafea | Coffee Break | |
11:30 |
Rolul laboratorului de analize extern in evolutia afacerii, in productia si procesarea alimentelor dr. ing. Alexandru Ionuț CÎRÎC Director General Lecturer in Politehnica University of Bucharest and Scientific Researcher in ICA R&D Alexandru Ciric also leads, since 4 years, the team of ICA R&D as a General Manager. |
The role of contract laboratories in business development for food production and processing | |
12:00 |
Soluții rapide pentru detecția patogenilor alimentari – Gene-UP
Dr. ing. ARVANITIDIS Vassilis, Food Market & Product Manager BioMerieux – Adriatic Cluster Working on Industrial Microbiology for more than 25 years, I have been serving the |
Rapid solutions for the detection of food pathogens – Gene-UP
|
|
12:45 | Pauza de Pranz | Lunch Break | |
13:45 |
Gama de echipamente Shimadzu adaptată pentru a face față provocărilor complexe ale securității alimentare
Dr. Adrian Arsintescu Shimadzu Romania – Application Specialist Cercetator, cu peste 25 de ani experienta in cromatografie si spectrometrie de masa, |
Shimadzu’s range of equipment adapted to tackle complex challenges of food security
|
|
14:15 |
Soluțiile Shimadzu pentru analiza alimentelor.
O prezentare generală a soluțiilor hardware și software de la Shimadzu pentru analiza pesticidelor și dioxinelor din alimente. Noi tendințe și noi tehnologii în sprijinul analizei alimentelor. Dr. ing. Manasi Panov, Technical Support SpecialistShimadzu Handelsgesellschaft m.b.H. Korneuburg – Branch Sofia Masters degree in Organic Chemistry, worked as a Service and Application specialist with more than 12 years of experience in chromatography and spectroscopy. |
Shimadzu’s solutions for food analysis
An overview of the hardware and software solutions by Shimadzu for analysis of pesticides and dioxins in food. New trends and new technologies in support of the food analysis |
|
15:00 | Pauza de Cafea | Coffee Break | |
15:15 |
Reologie alimentara si multe altele – Un reometru, multe posibilitati
Mr Philipp Beutler Application Specialist Material Characterization După ce și-a terminat masterul în știința și tehnologia materialelor, Philipp Beutler s-a alăturat Thermo Fisher Scientific ca specialist în aplicații pentru reologie. În acest rol, el oferă atât suport pentru aplicații pentru reometrele și viscozimetrele Thermo Scientific, |
Food rheology and more – One rheometer, many possibilities
|
|
16:00 | Extragerea uleiului din seminte de struguri prin presare la rece • Beneficiile utilizarii uleiului din seminte de struguri • Randamentul extragerii uleiului din seminte de struguri prin presarea la receDrd. Ing. Baltatu (Vasilachi) Carmen, Am finalizat studiile de licenta si master în cadrul Facultatii de Ingineria Sistemelor Biotehnice în domeniul ingineriei mecanice, iar în prezent sunt în an terminal la doctorat. Din 2018 sunt cercetator la INMABucuresti, unde sunt implicata în proiecte care au în vederea dezvoltarea echipamentelor din sectorul agricol si alimentar. |
Extraction of grape seed oil by cold pressing • The benefits of using grape seed oil • The yield of grape seed oil extraction by cold pressing |
|
16:30 | Intrebari si Raspunsuri – ICA si Partenerii | Q & A – ICA & Partners | |
16:45 | Inchidere Ziua 1 | ||
ZIUA 2 – Joi 09.06.2022 | DAY 2 – Wednesday 9th June, 2022 | ||
09:00 | Receptie Invitati | Welcome Coffee | |
09:30 |
Expertiza materiilor prime – un proces necesar ?
Dr. Ing. Mihaela Begea – Director Științific ICA RESEARCH & DEVELOPMENT Associate professor at the Faculty of Biotechnical Systems Engineering at UPB. |
Raw material expertise – a necessary process?
Dr. Ing. Mihaela Begea – Director Științific ICA RESEARCH & DEVELOPMENT Associate professor at the Faculty of Biotechnical Systems Engineering at UPB. |
|
10:00 |
Siguranta Produselor Alimentare
Michele Martiradonna, Business Area Manager Industry and PI Mettler-Toledo International |
Food Safety Masterclass
Michele Martiradonna, Business Area Manager Industry and PI Mettler-Toledo International |
|
11:00 | Pauza de Cafea | Coffee Break | |
11:15 |
Valori nutriționale cu soluțiile BÜCHI: extracție, Kjeldahl, NIR
Katarzyna Kępka, Sales Manager Poland Doamna Katarzyna Kępka a obținut o diplomă de master în științe în 2009 la Universitatea Militară de Tehnologie din Varșovia, Polonia, specializată în materiale periculoase și salvare chimică, susținându-și teza de master în domeniul spectroscopiei în infraroșu apropiat. Din 2013, ea este asociată cu vânzarea de echipamente de laborator și suport pentru aplicații, iar din ianuarie 2018 este angajată la BUCHI Labortechnik AG ca Director de vânzări în Polonia. |
Nutritional values with BÜCHI solutions: extraction, Kjeldahl, NIR
Katarzyna Kępka, Sales Manager Poland Ms. Katarzyna Kępka obtained Master of Science degree in 2009 at the Military University of Technology in Warsaw, Poland, specializing in hazardous materials and chemical rescue, defending her master’s thesis in the field of near infrared spectroscopy. Since 2013, she has been associated with the sale of laboratory equipment and application support, and since January 2018 employed at BUCHI Labortechnik AG as a Sales Manager in Poland. |
|
12:00 |
Importanța tehnologiei în laborator și rolul ei in combaterea biorezistenței
Dr. Elena Pitoiu, Manager Laborator Synevo Vet – Member of Synevo Group of Companies |
The importance of technology in the laboratory and its role in AMR
Dr. Elena Pitoiu, Manager Laborator Synevo Vet – Member of Synevo Group of Companies |
|
12:45 | Pauza de Pranz | Lunch Break | |
14:15 |
Hrana poate fi înarmată: soluții și îngrijorări
Prof. Dr. Paul Gagniuc UPB · Department of Engineering in Foreign Languages Doctor of Philosophy |
Food can be weaponized: solutions and concerns
Prof. Dr. Paul Gagniuc UPB · Department of Engineering in Foreign Languages Doctor of Philosophy |
|
14:30 |
Viitorul este ACUM – Soluții digitalizate pentru diagnostic predictiv
DANCOINCE Guillaume, |
The future is NOW – Digitized solutions for predictive diagnosis
|
|
15:15 | Pauza de Cafea | Coffee Break | |
15:30 | Selectarea, implementarea, validarea si verifcarea sistemelor informatice în laboratoarele de încercari
Catalina NEAGU, Director Calitate, ICA RESEARCH & DEVELOPMENT |
Implementation, verification and validation of computerised systems for testing laboratories | |
16:15 | Intrebari si Raspunsuri – ICA si Partenerii | Q & A – ICA & Partners | |
16:30 | Inchidere Simpozion |
Partenerii nostrii