FOODyouTRUST

ZIUA 1 – Miercuri 08.06.2022 DAY 1 – Wednesday 8th June, 2022
08:30 Inregistrare Oaspeti Guests Registration
09:30

 

 Mihnea COSTOIU

 

 Cătălin VIȘATA

 

 

 

Deschidere Oficiala

 

Mihnea COSTOIU
Rector UPB

 

ing. Cătălin VIȘATA,

Președinte CA

 

Catalin ION
Prodecan al Facultatii de ingineria Sistemelor Biotehnice

 

Introductive Speech  

logo UPB

 

 

logo ICA

 

logo UPB

10:00
Horia Constantinescu

 

 

 

 

 

 

Horia Constantinescu

INVITATE AUTORITATI

Horia CONSTANTINESCU

Presedinte ANPC

 

Prof.Dr.Ing. Gigel Paraschiv (To Be Confirmed)


Ministru Sectretar de Stat – Ministerul Educatiei

Reprezentant ANSVSA (To Be Confirmed)

 

Dragos TelehuzSecretar de stat MADR

logo UPB
11:00 Pauza de Cafea Coffee Break
11:30
Alexandru Iont Ciric
Rolul laboratorului de analize extern in evolutia afacerii, in productia si procesarea alimentelor
dr. ing. Alexandru Ionuț CÎRÎC
Director General
Lecturer in Politehnica University of Bucharest and Scientific Researcher in ICA R&D
Alexandru Ciric also leads, since 4 years, the team of ICA R&D as a General Manager
.
The role of contract laboratories in business development for food production and processing logo ICA
12:00
Arvanitidis Vassilis
Soluții rapide pentru detecția patogenilor alimentari – Gene-UP

Dr. ing. ARVANITIDIS Vassilis, Food Market & Product Manager

BioMerieux – Adriatic Cluster

Working on Industrial Microbiology for more than 25 years, I have been serving the
principals and ethics of my current positions towards public health through
different roles.

Rapid solutions for the detection of food pathogens – Gene-UP

 

logo BioMerieux
12:45 Pauza de Pranz Lunch Break
13:45
Adrian Arsintescu
Gama de echipamente Shimadzu adaptată pentru a face față provocărilor complexe ale securității alimentare

Dr. Adrian Arsintescu

Shimadzu Romania – Application Specialist

Cercetator, cu peste 25 de ani experienta in cromatografie si spectrometrie de masa,
angajat al firmei Shimadzu din anul 2020

Shimadzu’s range of equipment adapted to tackle complex challenges of food security

 

logo Shimadzu
14:15
Mansai Panov
Soluțiile Shimadzu pentru analiza alimentelor.

O prezentare generală a soluțiilor hardware și software de la Shimadzu pentru analiza pesticidelor și dioxinelor din alimente. Noi tendințe și noi tehnologii în sprijinul analizei alimentelor.

Dr. ing. Manasi Panov, Technical Support SpecialistShimadzu Handelsgesellschaft m.b.H. Korneuburg – Branch Sofia

Masters degree in Organic Chemistry, worked as a Service and Application specialist with more than 12 years of experience in chromatography and spectroscopy.
Currently, promoted to Global Service Development Leader at Shimadzu Corporation in Kyoto, Japan.

Shimadzu’s solutions for food analysis

An overview of the hardware and software solutions by Shimadzu for analysis of pesticides and dioxins in food. New trends and new technologies in support of the food analysis

logo Shimadzu
15:00 Pauza de Cafea Coffee Break
15:15
philipp Beutler
Reologie alimentara si multe altele – Un reometru, multe posibilitati

  • Proprietățile de curgere, elasticitate și textura
  • Modul în care un reometru poate fi operat pentru a obține informații despre, consistența, senzația în gură și fluxul alimentelor

Mr Philipp Beutler

Application Specialist Material Characterization

După ce și-a terminat masterul în știința și tehnologia materialelor, Philipp Beutler s-a alăturat Thermo Fisher Scientific ca specialist în aplicații pentru reologie. În acest rol, el oferă atât suport pentru aplicații pentru reometrele și viscozimetrele Thermo Scientific,
cât și instruirea privind reologia aplicată.

Food rheology and more – One rheometer, many possibilities

  • Flow, elastic and texture properties
  • The way how a rheometer can be operated to obtain information about consistency, mouthfeel and flow of foodstuff

 

Thermo Fisher
16:00

Carmen Baltatu

Extragerea uleiului din seminte de struguri prin presare la rece
• Beneficiile utilizarii uleiului din seminte de struguri
• Randamentul extragerii uleiului din seminte de struguri prin presarea la receDrd. Ing. Baltatu (Vasilachi) Carmen,
Am finalizat studiile de licenta si master în cadrul Facultatii de Ingineria Sistemelor Biotehnice în domeniul ingineriei mecanice, iar în prezent sunt în an terminal la doctorat. Din 2018 sunt cercetator la INMABucuresti, unde sunt implicata în proiecte care au în vederea dezvoltarea echipamentelor din sectorul agricol si alimentar.
Extraction of grape seed oil by cold pressing
• The benefits of using grape seed oil
• The yield of grape seed oil extraction by cold pressing
logo UPB
16:30 Intrebari si Raspunsuri – ICA si Partenerii Q & A – ICA & Partners
16:45 Inchidere Ziua 1
ZIUA 2 – Joi 09.06.2022 DAY 2 – Wednesday 9th June, 2022
09:00 Receptie Invitati Welcome Coffee
09:30
Mihaele Begea
Expertiza materiilor prime – un proces necesar ?

Dr. Ing. Mihaela Begea – Director Științific

ICA RESEARCH & DEVELOPMENT

Associate professor at the Faculty of Biotechnical Systems Engineering at UPB.
Senior researcher with background in food engineering and Quality Manager for ICA R&D

Raw material expertise – a necessary process?

Dr. Ing. Mihaela Begea – Director Științific

ICA RESEARCH & DEVELOPMENT

Associate professor at the Faculty of Biotechnical Systems Engineering at UPB.
Senior researcher with background in food engineering and Quality Manager for ICA R&D

logo ICA
10:00
Michele Martiradonna
Siguranta Produselor Alimentare

  • Detectarea contaminantilor
  • Alegerea unui Detector de Metale sau a unui Detector cu Raze X in functie de aplicatie
  • Minimizați riscul de retragere a produselor
  • Sistem de inspectie sticla in sticla

Michele Martiradonna, Business Area Manager Industry and PI

Mettler-Toledo International

Food Safety Masterclass

  • Contaminants detection
  • How to select a metal detector or an X-ray detector taking account the application
  • Minimize the risk of product recall
  • Glass-in-glass inspection systems

Michele Martiradonna, Business Area Manager Industry and PI

Mettler-Toledo International

Mettler Toledo
11:00 Pauza de Cafea Coffee Break
11:15
 Katarzyna Kepka
Valori nutriționale cu soluțiile BÜCHI: extracție, Kjeldahl, NIR

  • Determinare grasimii prin metoda Soxhlet, complet automat
  • Azot total Kjeldahl (TKN), Consumul chimic de oxigen (COD), metale grele
  • ProxiMate– spectometru NIR

Katarzyna Kępka, Sales Manager Poland
BÜCHI Labortechnik AG

Doamna Katarzyna Kępka a obținut o diplomă de master în științe în 2009 la Universitatea Militară de Tehnologie din Varșovia, Polonia, specializată în materiale periculoase și salvare chimică, susținându-și teza de master în domeniul spectroscopiei în infraroșu apropiat. Din 2013, ea este asociată cu vânzarea de echipamente de laborator și suport pentru aplicații, iar din ianuarie 2018 este angajată la BUCHI Labortechnik AG ca Director de vânzări în Polonia.

Nutritional values with BÜCHI solutions: extraction, Kjeldahl, NIR

  • Fat determination by Soxhlet method, fully automatic
  • Total nitrogen Kjeldahl (TKN), Chemical oxygen demand (COD), heavy metals
  • ProxiMate – NIR spectrometer

Katarzyna Kępka, Sales Manager Poland
BÜCHI Labortechnik AG

Ms. Katarzyna Kępka obtained Master of Science degree in 2009 at the Military University of Technology in Warsaw, Poland, specializing in hazardous materials and chemical rescue, defending her master’s thesis in the field of near infrared spectroscopy. Since 2013, she has been associated with the sale of laboratory equipment and application support, and since January 2018 employed at BUCHI Labortechnik AG as a Sales Manager in Poland.

BUCHI logo
12:00
Elena Pitoiu
Importanța tehnologiei în laborator și rolul ei in combaterea biorezistenței

  • Legislație UE
  • Automatizare în microbiologie
  • Administrarea antibioticelor în ferme

Dr. Elena Pitoiu, Manager Laborator

Synevo Vet – Member of Synevo Group of Companies

The importance of technology in the laboratory and its role in AMR

  • EU legislation
  • Automation in microbiology
  • Administration of antibiotics on farms

Dr. Elena Pitoiu, Manager Laborator

Synevo Vet – Member of Synevo Group of Companies

Synevo Vet
12:45 Pauza de Pranz Lunch Break
14:15
Paul Gagniuc
Hrana poate fi înarmată: soluții și îngrijorări

  • Sursa hranei și securitatea
  • Încrederea în instituțiile statului
  • Încrederea în capacitatea de detecție a substanțelor cu potențial militar
  • Mecanisme de detectie și/sau predicție
  • Educația cetățeanului, informarea și implicarea

Prof. Dr. Paul Gagniuc

UPB · Department of Engineering in Foreign Languages

Doctor of Philosophy

Food can be weaponized: solutions and concerns

  • Food source and security
  • rust in state institutions
  • Confidence in the ability to detect substances with military potential
  • Detection and / or prediction mechanisms
  • Citizen education, information and involvement

Prof. Dr. Paul Gagniuc

UPB · Department of Engineering in Foreign Languages

Doctor of Philosophy

Synevo Vet
14:30
Dancoime Gullame
Viitorul este ACUM – Soluții digitalizate pentru diagnostic predictiv

  • V-ați imaginat vreodată că în loc de Detecție și Răspuns ați putea utiliza Predicția și
    Prevenția pentru siguranța microbiologică?
  • Bun venit într-o nouă eră a Controlului de Calitate

DANCOINCE Guillaume,
Business Development Manager for Predictive Diagnostics, BioMerieux – EMEA
Engineer in Microbiology and Quality. Joined bioMerieux 15 years ago and has strong background in food business, especially in Food Safety & Quality. BioMerieux After years of experience in different positions in Food Industry joined bioMerieux 22 years ago. In his current position he is working with the R&D department to build new tools, new approaches, to help the Food Industry to move from just detecting & responding to issues, to predicting & preventing them.

The future is NOW – Digitized solutions for predictive diagnosis

  • Have you ever imagined that instead of Detection and Response you could use Prediction and Prevention
    for microbiological safety?
  • Welcome to a new era of Quality Control

 

BioMerieux
15:15 Pauza de Cafea Coffee Break
15:30

Catalina Neagu

Selectarea, implementarea, validarea si verifcarea sistemelor informatice în laboratoarele de încercari

Catalina NEAGU, Director Calitate, ICA RESEARCH & DEVELOPMENT
Absolventa si Master la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Chimie.
A activat mai mult de 10 ani în diferite laboratoare de încercari, si mai mult de 10 ani în domeniul acreditarii (la nivel national si international). Experienta în domeniul implementarii sistemelor de management integrate, implementare si validare sisteme LIMS în laboratoare de încercari.

Implementation, verification and validation of computerised systems for testing laboratories logo ICA
16:15 Intrebari si Raspunsuri – ICA si Partenerii Q & A – ICA & Partners
16:30 Inchidere Simpozion

Partenerii nostrii

 

Sponsori